Janin pyörähistoria

Kyllähän mopot kiinosti jo ala-asteella, mutta omasta moposta oli turha haaveilla. Onneksi sattui olemaan hyvä kaveri jolla oli mopoa ja crossipyörää millä pääsi rälläämään nuoruudessa. Teininä tuli mummolassa ajettua pari kesää pappatunturilla. Siitä jäi hyvät muistot. Eihän se ihan vakio ollut enää lopussa. Sillä kävin ajamassa jopa crossirataa. Näin jälkeenpäin ajateltuna ihme, että se kesti nipussa. No meni siinä ainakin yksi kone:-)

Mopo ikään, kun tulin ja kotona ehdottelin, että eikä sitä saisi mopoa? Vastaus oli, että sitä ei tänne kaupunkiin osteta varastettavaksi. Silloin päätin, että kun kasvan isoksi ja tulot antaa myöden niin ostan jonkun härvelin. 2003 sain koulut käytyä ja pääsin töihin. Melkein heti ostin Kawasaki KX 125. Sillä tuli ajettua crossia ja enskaa. Vähän tämän jälkeen löysin Aniaksen Raimon sivut ja rupesi tuo matkaenduro homma kiinnostamaan. 2004 ajoin pyöräkortin ja ostin Honda NX650:n. Sillä tuli pari vuotta ajettua, kunnes se varastettiin.

Pari vuotta meni vielä Kawalla crossia ja enskaa ajellessa, kunnes rupesi kalastus olemaan ykkösharrastus. Crossi vaihtui veneeseen. 2010 ostin Yamaha XTZ750 Superteneren. Sillä oli tarkoitus nautiskella rauhallista ajoa. Varusteetkin tuli kaikkia myytyä pois ennen tuota. No ei se ihan, niin menny. Kyllä sitä taas löysi itsensä huonoilta teiltä ja sinkkikin oli välillä kohtuu kireällä. No varustekauppaan mars.

 2014 vaihdoin Yammun KTM 640 Adventureen. Sillä on tullut siitä lähtien ajettua. 

2019 ostin toiseksi pyöräksi uudestaan Yamaha XTZ750 Superteneren, kun halvalla sain. Myin sen kuitenkin loppuvuodesta pois.

Kotariin, kun oli tottunut, niin ei se enää istunut käteen. Jarrut ja alusta loppui heti kesken, kun vähän yritti vauhtia pitää. Toki tuossakin oli vähä parempi alusta ja muutenkin hienosti tuunattu aikanaan yhden Foorumin jäsenen toimesta.  Monta kertaa viime vuosina on mopokuume ollut kova, mutta ei ole saanut aikaiseksi vaihtaa. Ilmeisti on ne kuuluisat ruuhkavuodet menossa, niin ei montaa tonnia tule vuodessa ajettua. Panostanut sitten niihin A-luokan reissuihin:-)