Rössypotut (Pkilpo)

Rössypotut on Oulun seudun perinneruoka. Se on maukas ja ravitseva keitto. Tätä teimme Pyhäjoen talvireissulla Janin mökille Helmikuussa 2013.

Ainekset:

4 lvettä
2 kgperunaa
0,5 kgporkkanaa
5 kplsipulia
400 gSian kylkisiivuja
1 palarössyä eli veripalttua 350g-500g
merisuolaa / pippuria

Kuori potut ja leikkaa ne paloiksi. Keitä kattilassa porkkanoiden kera. Paista kylkisiivuja pannulla kunnes rapeita. Kuullota pilkottu sipuli. Lisää sipulit ja pilkotut kylkisiivut pottujen kanssa kiehumaan. Lisää kokonaisia maustepippureita, suolaa ja jauhettua mustapippuria. Leikkaa palttu kuutioksi ja paista sitä varovasti kylkisiivuista jääneessä rasvassa. Kun potut alkavat olla kypsiä lisää paltut. Keitä hieman että palttu kuumenee. Tarkista suola ja mausteet.