Possua korealaisittain (Teppi)

Tämä on muunnos ruoasta Karitsa Bo Ssäm, mikä on yksi tunnetuimmista korealaisista ruuista. Se tehdään karitsan lavasta ja on muuten pirun hyvää.

Tämä ohje on härmäläinen possuposäm kasslerista, löytyy joka kyläkaupasta, on edullista ja rasvaista. Helppo tehdä, vaatii vain aikaa.

Ohje noin neljälle, mitat ja ajat suuntaa antavia.

Leikkaa lihaköntsästä paksuja, jotain 3 sentin siivuja ja pyöräytä ne sokerisuolaseoksessa. Laita vuokaan ja peitä tiiviisti kelmulla. Anna marinoitua jääkaapissa 6 tuntia-yön yli. Kaada vuoasta valuneet nesteet pois, puhdista vuoka, laita leivinpaperi alle ja lihat takaisin. Voit sivellä halutessasi hieman öljyä pintaan. Kypsennä lihoja n. 4 tuntia uunissa 125 asteessa, ei kiertoilmaa. Ota lihat uunista ja laita uuni lämpenemään 250 asteeseen. Ripottele ruokosokeria lihan pintaan ja kypsennä uunissa vielä 10-15 minuuttia. Voit käyttää grillivastusta viimeiset 5 minsaa niin tulee oikein rapsakka pinta.

Menee myös ilman loppukypsennystä, tuoksuu ja näyttää niin hyvältä ettei aina malta odotella..

Kaveriksi sopii hyvin joku salaatti, melko tuhtia tavaraa tämä.

OHJE:

1.5 kiloa possun kassleria

Kuivamarinadi:

sokeria 3rkl

suolaa 2-3rkl

Loppukypsennykseen:

ruokosokeria

Ruokajuomasuositus: kylmää olutta vähintään yksi litra.