Tarakkalohi (tokor)

Tämä gourmee on tarkoitettu illanviettoon AT-Ralliin tai vastaavan kokoontumisajoon. Ajatuksena Totin jo mainitsema vaihtoehto grillimakkaralle ja tietysti pilke silmäkulmassa muille surauttajille makkaran huonompana vaihtoehtona, vai miten se menikään 😉 

Resepti on yksinkertainen mutta aikaa menee oikeastaan koko päivä. Välineet ovat  suuressa roolissa tämän herkun valmistuksessa!

Tarvikkeet:

Moottoripyörä (mielellään enduro)
Polttoainetta 300 – 500 km metsätieajeluun
Pakastettu lohifile
Merisuolaa
Sanomalehtiä
Pari pyyhettä
Kylmäkalle
Olutta (kylmää)
Voita
Valurautapaistinpannu tai halsteri
Nuotio 

Valmistus.:

Laita lohifile aukaistun sanomalehden päälle suoraan pakasteesta. Kääri lohi sanomalehteen ja aseta johonkin lehden taitokseen kylmäkalle. Kääri paketti pyyhkeisiin ja asettele se tarakalle laukkuun tai pussiin. Tämän jälkeen suunnista valitsemiasi reittejä pitkin kohti majapaikkaa. Suositeltu ajoaika seitsemästä yhdeksään tuntia. Määränpäähän saavuttuasi aukaise ns “kypäräolut” Pura kalapaketti majapaikan keittiössä ja lisää lohen päälle hyvä kerros karkeaa merisuolaa. Nyt voit nauttia paskoista jutuista huonossa kurapyöräilijä seurassa seuraavat kolmisen tuntia. Hae kala ja puhdista siitä ylimääräiset suolat pois. Ota joko paistinpannu (tämän vaihtoehdon kanssa muista voi) tai halsteri ja kävele nuotiolle kyselemään maistuuko makkara. Aukaise kylmä olut ja aloita kalan paistaminen. Myös loimutus aiheuttaa yhtä paljon kateutta.