Kuraukkojen synty

Kuraukkojen perustaja on Teppi. Vuonna 2011 kävivät Teppi, Jani, Hectoe ja Cruze muutaman päivän seikkailun Itä-Lapissa. Tästä katsotaan tarun alkaneen. Cruze päätyi sitten myymään pyöränsä. Mutta se ei johtunut huonosta reissuseurasta. Saman vuoden syksyllä tuli muutamille sähköposti Tepiltä otsikolla: “Lähdetäänkö ensi kesänä Venäjälle?” Yksi henkilö tunsi toisen ja tämä taas kolmannen, neljännen tunsivat sitten jo kaikki kolme. Venäjälle mentiin viiden henkilön voimin (Teppi, Jani, Hectoe, Totti ja Pkilpo). Jos bändeillä on läpimurtolevynsä, niin tämä oli Kuraukkojen läpimurtoreissu. Porukka hitsautui niin hyvin yhteen että seuraavan reissun suunnittelu aloitettiin välittömästi.

Vuoden 2013 Lapin kierrokselle kerhon väkimäärä kasvoi yhdellä kun TeemuMoi liittyi porukkaan. Vuonna 2014 ei saatu aikatauluja sopimaan ja kesällä ei tehty yhtään virallista Kuraukkoreissua. AT-Ralliin ja KKKK:lle osallistuttiin tietenkin sekä tehtiin pienempiä porukka-ajeluja eli “surautuksia”. Paltamon Talvirallissa kävimme myös. Vuosina 2015 ja 2016 ajeltiin lyhyempiä noin viikonlopun mittaisia reissuja mutta yhtään isompaa reissua ei saatu aikaiseksi. Tämä ei kuitenkaan tarkoita että kerho olisi ollut jotenkin naftaliinissa. Suunnitteluiltoja pidettiin vaikka mitään ei saatu aikaiseksi. Terasseja rakenneltiin ja saunaremontteja tehtiin hyväksi havaitulla kaavalla: yksi tekee ja muut kommentoivat puhelimen välityksellä.

Vuonna 2017 saatiin aktivoiduttua sen verran että pieni kolmen hengen iskuryhmä (Totti, MarkkuHoo, Pkilpo) kävi kiertämässä Laatokan. Seuraava vuosi oli taas välivuosi. 2019 päästiin yhtä henkilöä lukuun ottamatta pitkäksi viikonlopuksi Itä-Suomeen. Viime vuonna tehtiin sitten pitkästä aikaa ‘oikea’ reissu kiertämällä Itä-Lappia ja Itä-Suomea vailla mitään suunnitelmaa.

Mistä nimi tuli ja kuka sen keksi? Kuten moni muukin asia, on nimen alkuperä päässyt ukoilta unohtumaan. Muistelemme että Teppi on meitä joskus jostain reissusta kiitellyt käyttäen sanaa kuraukot. Myös Jani on puhunut meistä jollekin käyttäen samaa kuraukko-sanaa. Joku keksi idean että meille pitää saada oma sponsoritarra ja ensimmäisessä luonnoksessa Hectoe käytti sanaa “Kuraukot MC” ja teki meille WhatsApp-ryhmän samalla nimellä. MC pudotettiin nimestä pois, koska sitä saavat käyttää vain rekisteröidyt kerhot. Siinä se sitten oli: Kuraukot.

Emme ole rekisteröity yhdistys, emmekä sellaiseksi haluakaan. Kerhon rekisteröiminen ei toisi hommaan mitään lisää, ainoastaan lisää turhia vastuita. Se myöskin maksaa ja raha on pilannut monta hyvää juttua.

Kuraukkojen syntyyn on osaltaan ollut vaikuttamassa myös Raimo Anias ja hänen matkaendurot-bloginsa. Ilman hänen sivujaan ja kirjoituksiaan emme välttämättä koskaan olisi löytäneet tämän hienon harrastuksen pariin. Kiitos!