Nimimerkit ja ukot niidet takana

Miksi nimimerkit?

Koko porukka on jäseninä “Pohjolan Kurapyöräilijät” -keskustelufoorumilla (www.matkaendurot.net/forum). Foorumi kokoaa yhteen kaikki nappularenkailla, eli rupulikumeilla, ajavat moottoripyöräilijät. Pääsyvaatimuksena on toimiva sähköpostiosoite ja käytöstavat. Monilta muilta foorumeilta tuttua toisten haukkumista ja nöyryyttämistä ei tällä foorumilla tapahdu. Foorumilta saa apua monenlaisiin ongelmiin, koskivat ne sitten moottoripyörää, tietokonetta tai pakastinta. Se myös kokoaa yhteen saman alueen harrastajat porukka-ajeluiden ja muiden tapahtumien merkeissä.

Foorumille liityttäessä sinun pitää keksiä itsellesi joku nimimerkki joka sitten näkyy kommenteissasi ja kirjoituksissasi. Tätä nimimerkkiä käytetään myös tavatessa toisia harrastajia esimerkiksi ilta-ajeluilla tai viikonlopun kokoontumisissa. Uusia tyyppejä tavatessa esitetäänkin lyhyen keskustelun jälkeen kysymys: “Niin millä nikkiksellä se sinä olitkaan foorumilla?” Kuraukoissa näitä nimimerkkejä käytetään luontevasti keskusteluissa ja kaikenlaisessa yhteydenpidossa. Esimerkiksi minulla on puhelimessa kaikkien nimet tallennettuna nimimerkillä ja ristimänimi löytyy yhteystiedon lisätiedoista.


Teppi

Teppi

Nimimerkkini tarina:

Tuolla kaverit puhutelleet nuoresta asti.

Terosta sanottua:

Ei pidä ääntä itsestään eikä tekemisistään. Tepin reiteillä kuullaan vähintään kerran itse reittimestarin suusta “Kyllä tästä tie piti mennä..”. Niin, ja meidät piti tänne keskelle metsää tiettömälle tielle ajattaa, puuskuttaa muut jo hiestä. Vanhan kisakuskin ajo on edelleen petollisen helpon näköistä. Tero onnistuu aina löytämään parhaat tiet ja maastot. Näiden lisäksi loihtii vielä loistoeväät. Rauhallinen kaveri, kulinaristin omituisuuksiin kuuluu mm. hevoskebab.


Jani

Jani

Nimimerkkini tarina:

Sattuu noin lukemaan syntymätodistuksessa.

Janista sanottua:

Jani on vanha sielu nuorehkossa kehossa. Herkästi asioista innostuva ja nauravainen. Janin pultti- ja mutteripussi on pelastanut monta reissua. Korjaa mitä vaan millä vaan. Puhuu paljon ja useasti toisten päälle ja heidän sijaansa. Milloin ei aja, korjaa huoltaa kotariaan. Janin lasi on aina puoliksi täynnä. Tehnyt nahkiaisista kuraukkojen herkkua. Kuraukkojen MacGyver.


Hectoe

Hectoe

Nimimerkkini tarina:

Joskus teininä v. 1998 piti miettiä joku online nick ja jotenki silloin tuli mieleen sanonta “Heck you say!” Leisure Suit Larry pelistä. Keksin sanasta heck väännöksen Hectoe. Se sitte jäi elämään ja olen käyttänyt sitä nickinä siitä eteenpäin netissä, kuten Pohjolan Kurapyöräilijät foorumillakin.

Teemu L:stä sanottua:

Teemu ajaa heittämällä puolen Suomen läpi vain päästäkseen Kuraukkojen iltamiin tai viikonloppureissulle. Ja nauraa päälle. Porukkarispektiä! Ryhmän lempeä voimamies. Kantelee muiden pyörät pahojen paikkojen yli. Teemulle tavataan antaa vähän omasta ruoka-annoksesta, sillä kukaan ei halua nähdä häntä nälkäisenä. Reissuvideoiden kuvaaja ja editoija. Poikamainen innostus näkyy kaikessa mihin ryhtyy. Löytyy myös keittiöpsykologin piirteitä joskus kun innostuu kuvailemaan ihmisiä.


Totti

Totti

Nimimerkkini tarina:

Olin työmatkalla Suomen Lapissa. Pitkän päivän jälkeen käveltiin paikalliseen pubiin tarkoituksena huutoa pölyt kurkusta ja ratkoa tora tuopposella. Astuimme sisälle baariin. Oven lähellä olevassa pöydässä nuokkui paikallinen ‘alkuasukas’ kuten työkaverini heitä nimitti. Mieshenkilö nosti päätään ja sanoi: ”Kato perkele, Totti Karpela!”. Ja sammui. Siitä se jäi, ensin työporukan käyttöön ja myöhemmin foorumille.

Samista sanottua:

Matkanjärjestäjä, yleinen asioiden junailija ja reissujen dokumentoija. Tapana varautua kaikkiin asioihin, jopa mahdottomiin. Ei ole hetkeäkään hiljaa. Tämän vieressä sitä ei naama ole nutturalla, varaudu naurunhytkeeseen kun Sami suunsa aukaisee. Jos et ole joskus jotain juttua kuullut, älä huoli, Sami kertoo sen kyllä uudestaan, niin kuin hyvät jutut ansaitseekin tulla kerrotuksi. Hyvänmielenlähettiläs. Samista paljastuu mopoilun hifistelijä, kaikki on otettu huomioon ja kaikkea parannetaan. Melko hyvä uimari. Vahaa pyöräänsä.


Pkilpo

pkilpo

Nimimerkkini tarina:

Tulee suoraan etunimestä ja sukunimestä. “Keksin” sen joskus 90 luvun alkupuolella kun internet alkoi kehittyä. Se oli hyvä valinta siinä mielessä että se on yleensä vapaana eri palveluissa ja on kohtuu lyhyt.

Pekasta sanottua:

Ryhmän ikäpresidentti ja moottoripyörien keräilijä. Rauhallinen taustatarkkailija, joka suunsa aukaistessaan pudottelee kuolemattomia one-linereita. Pekan laukkuihin mahtuvat ne ostokset mitä et saa sopimaan omiin laukkuihisi. Mitä remonttivehjettä tai työkalua et Pekalta löydä, sitä et tarvitse. Pekan talli on epävirallinen kerhotilamme, sieltä saa aina avun ja mukavat jutut kaupan päälle. Pekan rengaskone teki ukkojen renkaanvaihdosta helpompaa, ja monta hikipisaraa on vältetty. Ei äänekkäin päivällä, mutta oottakaapa yön tunteja, mahtava jytinä.


TeemuMoi

TeemuMoi

Nimimerkkini tarina:

Nimimerkkiin ei liity mitään ihmeellistä. Samalla nimimerkillä ollut monessa mukana ja miksipä sitä hyvää muuttamaan. Helppo esittäytyä, Teemu moi!

Teemu M:stä sanottua:

Atk-velho, löytää teknisistä laitteista ominaisuuksia joita edes laitteen suunnittelija ei tiennyt niissä olevan. Teemu heittää Dartsia insinöörin tarkkuudella ja samalla tarkkuudella analysoi ajopäivän reitin ja tapahtumat nauraen päivän kommelluksille. Järjen ääni joskus niin vallattomassa porukassa.


MarkkuHoo 

MarkkuHoo

Markusta sanottua:

Omistanut kaikki valmistetut matkaenduromallit. Harvoja sisustamisen osaavia miehiä. Katkeamattomasta puheestaan huolimatta Markulla on aina aikaa kuunnella sinun asiasi, oli se sitten ongelma tai joku hyvä tarina. Valokuvaaja, visualisti ja humanisti.


Tokor

Tommista sanottua:

Seppä Ilmarinen. Takoo mitä vaan mistä vaan, vaikka paljain käsin. Säätää kaikki kaasuttimet ja iskunvaimentimet. Nykyään valtuutettu huoltoauton kuljettaja ja toinen kokki.  Tekniikka hallussa, aina valmis auttamaan.


Raimo (Kunnia-Kuraukko)

Raimo

Nimimerkkini tarina:

Nimimerkistä ”Raimo” voi sanoa oikeastaan sen, että mun lapsuuden ja nuoruusvuosien aikainen lempinimi Rape ei toiminut oikein hirveän hyvin englanninkielisillä foorumeilla…

Raimosta sanottua:

Moni meistä on ollut surautuksillasi, joilla olet lakkaamatta jakanut ajo- ja remonttivinkkejä tekemättä eroa vasta-alkajan tai pro-kuljettajan välillä. Positiivinen ja auttavainen asenteesi on jo käsite. Huonoja päiviä sinulla ei taida olla ollenkaan.

TimoVaari (Kunnia-Kuraukko)

Raimo

TimoVaarista sanottua:

TimoVaari osoittaa että matkaendurointi ei katso ikää (kuljettajan ja moottoripyörän yhteenlaskettua ikä on 110 vuotta) ja että hyvää pyörää ei tarvitse joka vuosi vaihtaa. Luo positiivista henkeä ympärilleen. Käsittämätön kyky viedä TransAlp mitä ihmeellisimpiin paikkoihin. Hyviä tarinoita reppu pullollaan ja aina hymy herkässä.


Aatu

Aatusta sanottua:

Ryhmän juniori. Kun tämä mies on liikkeellä niin rautaa vääntyy ja muovia pirstaloituu. Jos yhden neuvon Aatusta, niin älä ala löylykilpasille hänen kanssaan – lähtö tulee.