Nimimerkit ja ukot niidet takana

Teppi

Tuolla kaverit puhutelleet nuoresta asti.

Terosta sanottua:

Ei pidä ääntä itsestään eikä tekemisistään. Tepin reiteillä kuullaan vähintään kerran itse reittimestarin suusta “Kyllä tästä tie piti mennä..”. Niin, ja meidät piti tänne keskelle metsää tiettömälle tielle ajattaa, puuskuttaa muut jo hiestä. Vanhan kisakuskin ajo on edelleen petollisen helpon näköistä. Tero onnistuu aina löytämään parhaat tiet ja maastot. Näiden lisäksi loihtii vielä loistoeväät. Rauhallinen kaveri, kulinaristin omituisuuksiin kuuluu mm. hevoskebab.

Jani

Sattuu noin lukemaan syntymätodistuksessa.

Janista sanottua:

Jani on vanha sielu nuorehkossa kehossa. Herkästi asioista innostuva ja nauravainen. Janin pultti- ja mutteripussi on pelastanut monta reissua. Korjaa mitä vaan millä vaan. Puhuu paljon ja useasti toisten päälle ja heidän sijaansa. Milloin ei aja, korjaa huoltaa kotariaan. Janin lasi on aina puoliksi täynnä. Tehnyt nahkiaisista kuraukkojen herkkua. Kuraukkojen MacGyver.

Hectoe

Joskus teininä v. 1998 piti miettiä joku online nick ja jotenki silloin tuli mieleen sanonta “Heck you say!” Leisure Suit Larry pelistä. Keksin sanasta heck väännöksen Hectoe. Se sitte jäi elämään ja olen käyttänyt sitä nickinä siitä eteenpäin netissä, kuten Pohjolan Kurapyöräilijät foorumillakin.

Teemu L:stä sanottua:

Teemu ajaa heittämällä puolen Suomen läpi vain päästäkseen Kuraukkojen iltamiin tai viikonloppureissulle. Ja nauraa päälle. Porukkarispektiä! Ryhmän lempeä voimamies. Kantelee muiden pyörät pahojen paikkojen yli. Teemulle tavataan antaa vähän omasta ruoka-annoksesta, sillä kukaan ei halua nähdä häntä nälkäisenä. Reissuvideoiden kuvaaja ja editoija. Poikamainen innostus näkyy kaikessa mihin ryhtyy. Löytyy myös keittiöpsykologin piirteitä joskus kun innostuu kuvailemaan ihmisiä.

Totti

Olin työmatkalla Suomen Lapissa. Pitkän päivän jälkeen käveltiin paikalliseen pubiin tarkoituksena huutoa pölyt kurkusta ja ratkoa tora tuopposella. Astuimme sisälle baariin. Oven lähellä olevassa pöydässä nuokkui paikallinen ‘alkuasukas’ kuten työkaverini heitä nimitti. Mieshenkilö nosti päätään ja sanoi: ”Kato perkele, Totti Karpela!”. Ja sammui. Siitä se jäi, ensin työporukan käyttöön ja myöhemmin foorumille.

Samista sanottua:

Matkanjärjestäjä, yleinen asioiden junailija ja reissujen dokumentoija. Tapana varautua kaikkiin asioihin, jopa mahdottomiin. Ei ole hetkeäkään hiljaa. Tämän vieressä sitä ei naama ole nutturalla, varaudu naurunhytkeeseen kun Sami suunsa aukaisee. Jos et ole joskus jotain juttua kuullut, älä huoli, Sami kertoo sen kyllä uudestaan, niin kuin hyvät jutut ansaitseekin tulla kerrotuksi. Hyvänmielenlähettiläs. Samista paljastuu mopoilun hifistelijä, kaikki on otettu huomioon ja kaikkea parannetaan. Melko hyvä uimari. Vahaa pyöräänsä.

Pkilpo

Tulee suoraan etunimestä ja sukunimestä. “Keksin” sen joskus 90 luvun alkupuolella kun internet alkoi kehittyä. Se oli hyvä valinta siinä mielessä että se on yleensä vapaana eri palveluissa ja on kohtuu lyhyt.

Pekasta sanottua:

Ryhmän ikäpresidentti ja moottoripyörien keräilijä. Rauhallinen taustatarkkailija, joka suunsa aukaistessaan pudottelee kuolemattomia one-linereita. Pekan laukkuihin mahtuvat ne ostokset mitä et saa sopimaan omiin laukkuihisi. Mitä remonttivehjettä tai työkalua et Pekalta löydä, sitä et tarvitse. Pekan talli on epävirallinen kerhotilamme, sieltä saa aina avun ja mukavat jutut kaupan päälle. Pekan rengaskone teki ukkojen renkaanvaihdosta helpompaa, ja monta hikipisaraa on vältetty. Ei äänekkäin päivällä, mutta oottakaapa yön tunteja, mahtava jytinä.

TeemuMoi

Nimimerkkiin ei liity mitään ihmeellistä. Samalla nimimerkillä ollut monessa mukana ja miksipä sitä hyvää muuttamaan. Helppo esittäytyä, Teemu moi!

Teemu M:stä sanottua:

Atk-velho, löytää teknisistä laitteista ominaisuuksia joita edes laitteen suunnittelija ei tiennyt niissä olevan. Teemu heittää Dartsia insinöörin tarkkuudella ja samalla tarkkuudella analysoi ajopäivän reitin ja tapahtumat nauraen päivän kommelluksille. Järjen ääni joskus niin vallattomassa porukassa.

MarkkuHoo 

Markusta sanottua:

Omistanut kaikki valmistetut matkaenduromallit. Harvoja sisustamisen osaavia miehiä. Katkeamattomasta puheestaan huolimatta Markulla on aina aikaa kuunnella sinun asiasi, oli se sitten ongelma tai joku hyvä tarina. Valokuvaaja, visualisti ja humanisti.

Tokor

Tommista sanottua:

Seppä Ilmarinen. Takoo mitä vaan mistä vaan, vaikka paljain käsin. Säätää kaikki kaasuttimet ja iskunvaimentimet. Nykyään valtuutettu huoltoauton kuljettaja ja toinen kokki.  Tekniikka hallussa, aina valmis auttamaan.

Aatu

Aatusta sanottua:

Ryhmän juniori. Kun tämä mies on liikkeellä niin rautaa vääntyy ja muovia pirstaloituu. Jos yhden neuvon Aatusta, niin älä ala löylykilpasille hänen kanssaan – lähtö tulee.